Supă cremă de morcovi
PrinteazaO reteta delicioasa de supa crema de morcovi din: morcovi, ceapa, ghimbir, iaurt, zeama de legume, foaie de dafin, ulei de masline, zahar, sare si piper.
- 600 g morcovi
- 1 ceapa
- 1 lingurita rasa cu ghimbir macinat
- 100 g iaurt
- 1 l zeama de legume strecurata
- 1 foaie de dafin
- 2 lingur ulei de masline
- 1/2 lingurita cu zahar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie morcovii şi ceapa mărunt. într-o oală, încălzeşte uleiul la foc mic şi căleşte ceapa, morcovii şi ghimbirul cam cinci minute, amestecând din când în când.
Stinge cu supa de legume, adaugă zahărul, foaia de dafin, sare şi piper. Fierbe totul cam 30 de minute, scoate dafinul.
Trece legumele printr-o sită, subţiază cu supa în care au fiert. Pune din nou la fiert cinci minute, amestecând din când în când. Opreşte focul şi adaugă iaurtul.
Supă cremă de morcovi
Pofta buna!