Supa-crema de orez cu verdeata
PrinteazaO reteta delicioasa de supa-crema cu: orez, zeama de carne, oua, smantana, unt, faina, lamaie, sare, patrunjel, marar.
Ingrediente:
- 1,5 I zeamă de carne
- 200 g orez
- 2 ouă
- 1 pahar de smântână
- 20 g unt
- 200 g făină
- 1 lămâie
- sare
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
Mod de preparare:
Alegi orezul, îl speli şi îl pui la fiert cu zeama de carne.
Când orezul s-a înmuiat, îl treci prin sită.
Alături topeşti untul într-o oală, îl amesteci cu făina şi stingi totul cu 1 ceaşcă de zeamă de carne.
Adaugi şi orezul, puţin câte puţin. Torni restul de zeamă şi dai totul în clocot 15 minute, timp în care potriveşti şi de sare.
La sfârşit, dregi supa cu gălbenuşurile bătute cu smântână, adaugi zeama de la 1 lămâie şi unt (sau ulei de floarea soarelui), în cantitate mică (1 lingură).
Serveşti supa presărată cu verdeaţă tocată mărunt (mărar şi pătrunjel).
Ca garnitură, poţi folosi saleuri cu caşcaval şi chimen sau crutoane.
Supa-crema de orez cu verdeata
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa crema de praz cu ciuperci
Supa crema de praz cu ciuperci din: praz, ciuperci, cartof, pastarnac, sofran, cimbru, usturoi, piper, unt, smantana, ulei, parmezan, tarhon, patrunjel, suc de lamaie. Ingrediente: 3 fire de praz (doar partea albă) 1 cartof mediu 3 bucăţi păstârnac 3 căţei usturoi 3-4 fire şofran 1/2 linguriţă cimbru 1 vârf de cuţit de piper mozaic 200 […]
Supa crema de cartofi cu orez
Supa crema de cartofi cu orez din: cartofi, morcov, ceapa, unt, sare, orez, patrunjel, masline. Ingrediente: 4 cartofi un morcov o ceapă 20 g unt sare Pentru garnitură: 100 g orez 3-4 fire pătrunjel 1-2 măsline Mod de preparare: Se pune orezul la fiert în apă dublul cantităţii lui şi un praf de sare. […]
Supa crema de ciuperci cu orez
Supa crema de ciuperci cu orez din: ciuperci, ceapa, orez, unt, smantana, sare, piper. Ingrediente: 350 g ciuperci 1 ceapă mare 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceaşcă orez 50 g unt 50 ml smântână de gătit sare piper Mod de preparare: Taie 3 ciuperci felii subţiri şi trage-le la tigaie în 25 g de […]
Pofta buna!