Supa crema de pastarnac

Printeaza

Supa crema de pastarnac din: pastarnac, cartofi, usturoi, margarina, boia, sare.

Pastarnacul are o tulpină groasă și lungă, care poate ajunge până la 1 metru în înălțime. Frunzele sale sunt mari, compuse și au o textură aspră. Florile sunt mici, de culoare albă sau galbenă, grupate în umbelule. Rădăcina este cea care este consumată și are o formă conică sau cilindrică, cu o culoare albă sau crem.

Pastarnacul preferă solurile profunde, fertile și bine drenate. Este o plantă rezistentă la frig și poate fi cultivată într-o varietate de climă. Semințele de pastarnac sunt de obicei semănate în primăvară sau toamnă. Perioada de creștere durează aproximativ șase luni, iar rădăcina este recoltată înainte de apariția primului ger puternic.

 

 

Ingrediente:

  • 300 g pastarnac
  • 4 cartofi
  • 2 catei de usturoi
  • o lingura margarina
  • un praf boia dulce sua iute
  • sare

 

Mod de preparare:

Se razuie si se spala pastarnacul care se taie apoi in rondele subtiri. La fel, se curata cartofii si se taie cuburi mici.

In oala de fiert se topeste margarina si se pun cartofii si pastarnacul.

Se lasa sa se caleasca 5 minute, apoi se toarna apa, se pune usturoiul feliat si se lasa la fiert aproximativ 30 de minute.

Odata fierte legumele, se paseaza, se gusta de sare si, daca este suficient de groasa supa, se aduce la masa presarata cu boia si ornata in functie de preferinta.

 

Supa crema de pastarnac

Supa_crema_de_pastarnac

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.