O reteta de supa crema de patlagele verzi din: patlagele, usturoi, zahar, branza, busuioc, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
Ingrediente:
1 kg pătlăgele verzi
2 cătei de usturoi proaspăt
1 lingură de zahăr
1 l supă de legume 200 g brânză nouă
1 dl smântână lichidă
20 frunzuliţe de busuioc
6-8 inflorescenţe de busuioc
6 linguri de ulei extravirgin de măsline
sare
piper
Mod de preparare:
Spălaţi pătlăgelele, aruncaţi-le cotorul şi tăiaţi-le felioare foarte subţiri, păstrându-vă câteva deoparte pentru ornarea farfuriei.
Puneţi într-o oală uleiul extravirgin de măsline, usturoiul curăţat, feliile de pătlăgele, zahărul, sarea şi piperul de Jamaica măcinat.
Căliţi-le uşor timp de 5 minute, după care turnaţi peste ele supa fierbinte şi mai fierbeţi 10 minute.
Lăsaţi preparatul să se răcorească şi mixaţi-l împreună cu brânza, smântână şi frunzele de busuioc bine spălate.
Mixaţi până devine o cremă moale, pe care porţionaţi-o în farfurii adânci individuale.
Ornaţi cu felioarele de pătlăgele crude păstrate deoparte şi cu inflorescenţe de busuioc.
Puteţi servi această supă rece ori călduţă.
Pătlăgelele verzi, care nu s-au copt încă, au un gust uşor acid şi proaspăt şi sunt foarte parfumate, când sunt preparate (practic nu sunt niciodată utilizate crude).
Pentru a le spori parfumul e preferabil să fie lăsate la temperatura camerei câteva ore înainte de a fi preparate.
Supa crema de midii cu legume din: midii, unt, ceapa, telina, vin alb sec, faina, zeama de lamaie, sos de peste, curry, smantana, sare, piper alb. Ingrediente: 300 g midii 100 g unt 1 ceapa 3 tije de telina apio 50 ml vin alb sec 7 linguri cu faina 3 linguri cu zeama de lamaie […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.