Supă-cremă de pătlăgele verzi

Printeaza

O reteta de supa crema de patlagele verzi din: patlagele, usturoi, zahar, branza, busuioc, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

 

Ingrediente:Supă-cremă de pătlăgele verzi

  • 1 kg pătlăgele verzi
  • 2 cătei de usturoi proaspăt
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 l supă de legume 200 g brânză nouă
  • 1 dl smântână lichidă
  • 20 frunzuliţe de busuioc
  • 6-8 inflorescenţe de busuioc
  • 6 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Spălaţi pătlăgelele, aruncaţi-le cotorul şi tăiaţi-le felioare foarte subţiri, păstrându-vă câteva deoparte pentru ornarea farfuriei.

Puneţi într-o oală uleiul extravirgin de măsli­ne, usturoiul curăţat, feliile de pătlăgele, zahărul, sarea şi piperul de Jamaica măci­nat.

Căliţi-le uşor timp de 5 minute, după care turnaţi peste ele supa fierbinte şi mai fierbeţi 10 minute.

Lăsaţi preparatul să se răcorească şi mixaţi-l împreună cu brânza, smântână şi frunze­le de busuioc bine spălate.

Mixaţi până devine o cremă moale, pe care porţionaţi-o în farfurii adânci individuale.

Ornaţi cu felioarele de pătlăgele crude păs­trate deoparte şi cu inflorescenţe de bu­suioc.

Puteţi servi această supă rece ori călduţă.

Pătlăgelele verzi, care nu s-au copt încă, au un gust uşor acid şi proaspăt şi sunt foarte parfumate, când sunt preparate (practic nu sunt niciodată utilizate crude).

Pentru a le spori parfumul e preferabil să fie lăsate la temperatura camerei câteva ore înainte de a fi preparate.

 

Supă-cremă de pătlăgele verzi

Supă-cremă de pătlăgele verzi

Poftă bună!

 

 

 


poate iti place si:

Supa crema de midii cu legume

Supa crema de midii cu legume

Supa crema de midii cu legume din: midii, unt, ceapa, telina, vin alb sec, faina, zeama de lamaie, sos de peste, curry, smantana, sare, piper alb. Ingrediente: 300 g midii 100 g unt 1 ceapa 3 tije de telina apio 50 ml vin alb sec 7 linguri cu faina 3 linguri cu zeama de lamaie […]

 

Supa crema de praz cu ciuperci

Supa crema de praz cu ciuperci

Supa crema de praz cu ciuperci din: praz, ciuperci, cartof, pastarnac, sofran, cimbru, usturoi, piper, unt, smantana, ulei, parmezan, tarhon, patrunjel, suc de lamaie. Ingrediente: 3 fire de praz (doar partea albă) 1 cartof mediu 3 bucăţi păstârnac 3 căţei usturoi 3-4 fire şofran 1/2 linguriţă cimbru 1 vârf de cuţit de piper mozaic 200 […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.