Supa crema de patrunjel cu galuste de peste
PrinteazaO reteta delicioasa de supa crema de patrunjel cu galuste de peste din: zeama de peste, sare, smantana, ceapa, patrunjel, unt, file de peste, albus, smantana, sare si piper.
- 300 ml zeamă de peşte
- sare
- 250 ml smântână
- 2 cepe
- 1 legătură frunze de pătrunjel
- 2 linguri unt
pentru găluşte:
- 100 g file de peşte
- 1 albuş
- 100 ml smântână
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli şi cureţi peştele, îl fierbi puţin. Scoţi peştele, îl tai în cuburi, adaugi sare, piper şi îl amesteci cu albuşul. Treptat, încorporezi şi smântână. Laşi la rece timp de 3 ore. Căleşti ceapa în unt, adaugi zeama de peşte şi fierbi timp de 10 minute, apoi dregi supa cu smântână şi presari pătrunjel verde tocat mărunt.
Cu o linguriţă, iei din compoziţia de peşte, faci găluşte mici şi le fierbi în apă sărată timp de 5 minute. Supa, amestecată cu pătrunjel şi cu unt o serveşti în farfurii încălzite în care pui găluştile de peşte.
Supa crema de patrunjel cu galuste de peste
Pofta buna!