Supa crema picanta de mazare

Printeaza

Supa crema picanta de mazare din: ghimbir, usturoi, ardei, chimen, ceapa, dafin, mazare, sare, piper.

Ingrediente:Supa crema picanta de mazare

  • 3 linguri ghimbir ras (nu pudră!)
  • 10 căţei de usturoi medii
  • 2 ardei iuţi roşii mici în oţet
  • 1/4 lingură chimen măcinat
  • 3 linguri ulei
  • 1 foaie dafin mică
  • 1 ceapă medie
  • 1 supă de legume (din cuburi)
  • 500 g boabe de mazăre
  • sare
  • piper
  • 8 frunze de mentă
  • suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ardeii iuţi de nervuri şi seminţe, cojiţi şi tăiaţi bucăţi usturoiul. Puneţi în blender ardeii, ghimbirul, usturoiul, chimenul şi 3 linguri de apă.

Procesaţi până devin o pastă, pe care o lăsaţi deoparte.

Incingeţi uleiul întro oală, la foc mediu spre iute, prăjiţi dafinul 30 secunde, apoi puneţi ceapa tocată mărunt. Căliţi ceapa amestecând frecvent 4-5 min, până începe să prindă uşor culoare (nu o rumeniţi tare!), moment în care turnaţi pasta de ghimbir.

Amestecaţi bine si lăsaţi să fiarbă 1 min. Turnaţi supa de legume fierbinte şi amestecaţi. Când clocoteşte, adăugaţi mazărea şi lăsaţi să fiarbă 8-10 min, cât să se pătrundă bine boabele.

Luaţi de pe foc şi procesaţi totul cu blenderul. Dacă supa e prea groasă, subţiaţi cu puţină apă fierbinte. Săraţi după gust.

Serviţi-o fierbinte, cu frunze de mentă tocate, suc de lămâie şi pâine prăjită.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.