Supa crema picanta de mazare
PrinteazaSupa crema picanta de mazare din: ghimbir, usturoi, ardei, chimen, ceapa, dafin, mazare, sare, piper.
- 3 linguri ghimbir ras (nu pudră!)
- 10 căţei de usturoi medii
- 2 ardei iuţi roşii mici în oţet
- 1/4 lingură chimen măcinat
- 3 linguri ulei
- 1 foaie dafin mică
- 1 ceapă medie
- 1 supă de legume (din cuburi)
- 500 g boabe de mazăre
- sare
- piper
- 8 frunze de mentă
- suc de lămâie
Mod de preparare:
Curăţaţi ardeii iuţi de nervuri şi seminţe, cojiţi şi tăiaţi bucăţi usturoiul. Puneţi în blender ardeii, ghimbirul, usturoiul, chimenul şi 3 linguri de apă.
Procesaţi până devin o pastă, pe care o lăsaţi deoparte.
Incingeţi uleiul întro oală, la foc mediu spre iute, prăjiţi dafinul 30 secunde, apoi puneţi ceapa tocată mărunt. Căliţi ceapa amestecând frecvent 4-5 min, până începe să prindă uşor culoare (nu o rumeniţi tare!), moment în care turnaţi pasta de ghimbir.
Amestecaţi bine si lăsaţi să fiarbă 1 min. Turnaţi supa de legume fierbinte şi amestecaţi. Când clocoteşte, adăugaţi mazărea şi lăsaţi să fiarbă 8-10 min, cât să se pătrundă bine boabele.
Luaţi de pe foc şi procesaţi totul cu blenderul. Dacă supa e prea groasă, subţiaţi cu puţină apă fierbinte. Săraţi după gust.
Serviţi-o fierbinte, cu frunze de mentă tocate, suc de lămâie şi pâine prăjită.
Pofta buna!