Supa crema cu piept de pui
PrinteazaSupa crema cu piept de pui din: piept de pui, cartofi, morcovi, pastarnac, ardei, smantana, dovlecel, patrunjel, telina, piper, condiment si sare.
- 200 g piept de pui
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 2 pastarnaci
- 4 ardei (verzi si rosii)
- 200 g smantana
- 1 dovlecel
- 1 radacina de patrunjel
- 1 radacina de telina
- 1 legatura de patrunjel
- piper
- condiment
- sare
Mod de preparare:
Curăţă pieptul de pui, taie-l în cubulete şi pune-l la fiert într-o oală. Curăţă legumele de coajă şi seminţe, trece-le printr-un jet de apă şi taie-le în bucăţi potrivite, la spuma de la carne, adaugă legumele, o linguriţă condiment, acoperă cu un capac şi lasă fiarbă. Când carnea şi legumele sunt fierte, strecoară supa.
Dă carnea deoparte şi pasează legumele cu un blender până ce obţii o cremă apetisantă. Diluează supa cu zeama rămasă de la fiert, după gust, potriveşte de sare şi piper. Serveşte supa cu o lingură de smântână, bucăţele de pui tăiate mărunt şi verdeaţa proaspăt tocată.
Supa crema cu piept de pui
Pofta buna!