Supă cremă de praz şi cartofi
PrinteazaO reteta de supa crema de praz si cartofi din: ulei de masline, praz, ceapa, supa de pui, cartofi, piper alb, crema de branza si ceapa verde.
- 1 lingura ulei de masline
- 225 g praz, doar partea alba, taiata in bucati mari
- 1 ceapa mare tocata mai mare
- 900 ml supa de pui cu continut redus de sodiu
- 450 g cartofi curatati de coaja si taiati in cubulete
- piper alb dupa gust
- 5 linguri crema de branza proaspata
- codite de ceapa verde pitica tocate pentru ornat
Mod de preparare:
Se incinge uleiul intr-o cratita mare, la foc potrivit. Se adauga prazul si ceapa impreuna cu 175 ml de supa. Se acopera si se calesc amestecand des 10 minute sau pana cand s-au inmuiat dar nu s-au ars. Se adauga cartofii si se amesteca bine.
Se toarna jumatate din restul de supa si lasa sa dea in clocot. Se fierbe apoi totul la foc mic, partial acoperit, 15-20 de minute sau pana cand cartofii sunt foarte moi. Se ia cratita de pe foc. Se pun cartofii intr-un robot de bucatarie sau intr-un blender si se mixeaza pana se obtine un piure foarte fin.
Se toarna restul de supa in cratita. Se adauga piureul de legume si se fierbe supa la foc mic, amestecand continuu. Se presara piper alb dupa gust. Se ia vasul de pe foc si se inglobeaza crema de branza. Se pune supa in boluri si se orneaza cu codite de ceapa verde.
Supă cremă de praz şi cartofi
Pofta buna!