Supa crema de praz cu crutoane si rondele de praz
PrinteazaSupa crema de praz cu crutoane si rondele de praz din: praz, ceapa, telina, cartofi, smantana vegetala, sare.
- 1 kg praz
- 1 ceapa
- 1 telina
- 2 cartofi
- 200 ml smantana vegetala
- sare
Mod de preparare:
Curăţă toate legumele de coajă şi taie-le în bucăţi mari.
Păstrează o bucată de praz pe care s-o tai în rondele subţiri pentru decor. Pune legumele la fiert în apă fierbinte cu un strop de sare, iar când sunt deja moi, scurge zeama într-o cratiţă şi pasează-le cu un blender.
Diluează puţin câte puţin, până ce obţii consistenţa dorită. Drege gustul de sare şi adaugă puţin câte puţin smântână vegetală.
Serveşte supa caldă, cu crutoane, decorată cu câteva rondele de praz.
Supa crema de praz cu crutoane si rondele de praz
Pofta buna!