Supa crema de praz cu dovlecei
PrinteazaO reteta de supa crema de praz cu dovlecei din: fire de praz, dovlecel, cartofi, ardei, sare, piper, patrunjel verde, frunze de telina, crutoane de paine si ulei de masline.
- 2-3 fire praz
- un dovlecel
- o telina mare
- 3 cartofi
- 2-3 ardei
- sare
- piper
- patrunjel verde
- frunze de telina
- crutoane de paine
- 1-2 linguri de ulei de masline
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală toate legumele, se taie bucăţi potrivite şi se pun să fiarbă într-o oală cu 3 litri de apă şi puţină sare.
Se opreşte un praz şi se taie rondele potrivit de groase şi se pun într-un bol cu puţină sare. Se verifică cu o furculiţă legumele din supă dacă s-au fiert şi dacă sunt fierte se scot într-o sită.
Celelalte legume fierte se pasează cu blenderul şi apoi se omogenizează cu zeama în care au fiert. Se mai lasă să fiarbă câteva minute.
Supa-cremă de praz se serveşte ornată cu fire de pătrunjel, rondele de praz şi crutoane de pâine neagră sau cu tărâţe.
Poftă bună!
Buna rau supa asta
Fuuuu, un deliciu supa crema