Supa crema de praz cu orez

Printeaza

Supa crema de praz cu orez din: praz, orez, ceapa, unt, ou, smantana, sare, franzela.

Ingrediente:

  • 500 g praz
  • 1 cană cu orez
  • 2 cepe
  • 1 lingură cu unt
  • 1 ou
  • 1 pahar cu smântână
  • sare
  • 1/2 franzelă

 

Mod de preparare Supa crema de praz cu orez:

Curăţaţi şi spălaţi prazul, tăiaţi felii mari partea albă a legumei şi puneţi la fiert în 2 1 de apă caldă împreună cu orezul ales şi spălat în 2-3 ape şi 2 cepe mari.

După 30 min strecuraţi supa, treceţi prin sită sau mixaţi orezul şi prazul şi puneţi piureul obţinut în supă să fiarbă cu sare şi 1 lingură de unt.

După 10 min stingeţi focul, lăsaţi supa să se răcească puţin şi adăugaţi oul bătut cu smântână. Serviţi cu crutoane de pâine prăjită.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.