Supă crema rece de castraveţi cu chefir

Printeaza

Supa crema rece de castraveti cu chefir din: castraveti, chefir, marar, paine de tara, usturoi, lamaie, ulei extravirgin de masline si sare.

Chefirul este o băutură cu gust plăcut, acidulată şi revigorantă, originară din Caucaz, obţinută din lapte fermentat.

Ingrediente:

  • 2 castraveţi tari
  • 500 g chefir (sau iaurt cu puţină grăsime)
  • 2 fire de mărar
  • 4 felii de pâine de ţară
  • 2 căţei de usturoi
  • 8 felii de lămâie
  • 2 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare

 

Mod de preparare:

Spălaţi şi curăţaţi coaja castraveţilor, tăiaţi-i bucăţele şi puneţi-i în vasul mixerului.

Adăugaţi chefirul şi un vârf de cuţit de sare şi mixaţi până obţineţi o cremă moale, pe care turnaţi-o într-o cratiţă.

Spălaţi mărarul, tocaţi-l, păstraţi-vă câteva fire pentru ornat şi puneţi restul peste crema de castraveţi şi chefir.

Amestecaţi, după care puneţi-o în frigider să se răcească bine cel puţin jumătate de oră.

Frecaţi feliile de pâine de ţară cu usturoiul curăţat şi tăiaţi-le cubuleţe, pe care prăjiţi-le 2 minute în cuptor.

Stropiţi crutoanele obţi­nute cu ulei extravirgin de măsline.

Faceţi porţii în farfurii adânci şi ornaţi-le pe fiecare în parte cu felioare de lămâie şi cu câte un fir de mărar.

Serviţi supa cu crutoane în castronele separate.

Supă crema rece de castraveţi cu chefir

Poftă bună!

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • supa crema de castraveti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.