Supa-crema de rosii cu cimbru

Printeaza

Supa-crema de rosii cu cimbru din: morcovi, rădăcini de pătrunjel, ceapa, cartofi noi, suc de rosii, sare, piper negru macinat, condiment din legume uscate, ulei, cimbru verde sau uscat.

 

Ingrediente:

  • 3 morcovi
  • 3 rădăcini de pătrunjel
  • 2 cepe de dimensiune medie
  • 5-6 cartofi noi
  • 750 ml suc proaspăt de roşii
  • sare
  • piper negru măcinat
  • opţional, condiment din legume uscate
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 crenguţă cimbru verde sau uscat mărunţit

 

Mod de preparare:

Cureţi legumele şi le speli. Tai ceapa mărunt, iar mor­covii, rădăcinile de pătrun­jel şi cartofii în cubuleţe nu foarte mici.

Incingi uleiul în oala pentru supă şi căleşti cpapa tocată, amestecând uşor, până devine aurie.

Adaugi morcovii, pătrunje­lul, apoi cartofii şi continui să le căleşti împreună pen­tru 1-2 minute.

Stingi cu apă fierbinte, cât să acopere legumele şi fierbi legumele până se pătrund, fără să acoperi oala.

Sărezi după gust sau adaugi condiment din legume uscate, apoi condimentezi cu piper negru măci­nat, după preferinţă.

Pasezi totul cu un mixer vertical, după care pui sucul de roşii şi mai dai un clocot.

La sfârşit, presari cimbru mărunţit. E o supă dulce-acrişoară, de vară.

 

Supa-crema de rosii cu cimbru

Supa_crema_de_rosii_cu_cimbru

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.