Supa-crema de rosii cu cimbru
PrinteazaSupa-crema de rosii cu cimbru din: morcovi, rădăcini de pătrunjel, ceapa, cartofi noi, suc de rosii, sare, piper negru macinat, condiment din legume uscate, ulei, cimbru verde sau uscat.
Ingrediente:
- 3 morcovi
- 3 rădăcini de pătrunjel
- 2 cepe de dimensiune medie
- 5-6 cartofi noi
- 750 ml suc proaspăt de roşii
- sare
- piper negru măcinat
- opţional, condiment din legume uscate
- 2-3 linguri ulei
- 1 crenguţă cimbru verde sau uscat mărunţit
Mod de preparare:
Cureţi legumele şi le speli. Tai ceapa mărunt, iar morcovii, rădăcinile de pătrunjel şi cartofii în cubuleţe nu foarte mici.
Incingi uleiul în oala pentru supă şi căleşti cpapa tocată, amestecând uşor, până devine aurie.
Adaugi morcovii, pătrunjelul, apoi cartofii şi continui să le căleşti împreună pentru 1-2 minute.
Stingi cu apă fierbinte, cât să acopere legumele şi fierbi legumele până se pătrund, fără să acoperi oala.
Sărezi după gust sau adaugi condiment din legume uscate, apoi condimentezi cu piper negru măcinat, după preferinţă.
Pasezi totul cu un mixer vertical, după care pui sucul de roşii şi mai dai un clocot.
La sfârşit, presari cimbru mărunţit. E o supă dulce-acrişoară, de vară.
Supa-crema de rosii cu cimbru
Poftă bună!