Supa crema de rosii cu galuste
PrinteazaSupa crema de rosii cu galuste din: rosii, telina, ceapa, morcovi, ardei gras, cartofi, ulei, sare, piper, patrunjel, smantana, busuioc, oua, ulei, gris.
- 2 kg rosii moi
- 1 telina
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 2 cartofi
- 1-2 linguri de ulei
- sare
- piper
- 1 legatura patrunjel
- smantana
- busuioc
pentru galuste:
- 2 oua
- 1 lingura de ulei
- gris
Mod de preparare:
Descojeşti roşiile şi le toci. Speli şi cureţi legumele, le tai mărunt şi le căleşti, apoi torni un litru de apă fierbinte şi, când legumele s-au înmuiat, adaugi roşiile. Laşi la fiert. După ce s-au fiert, le pui într-un vas şi le mixezi cu blenderul vertical.
Dacă vrei, poţi strecura zeama, ca să obţii o supă mai fină şi fără sâmburi. Pui din nou pe foc şi dacă ţi se pare că este prea groasă, mai poţi turna apă fierbinte, apoi potriveşti de sare şi piper.
Pentru găluşte, baţi ouăle, adaugi uleiul în fir subţire, bătând continuu. Pui grişul în ploaie şi amesteci pânăf când obţii o compoziţie de consistenţă potrivită.
Iei cu linguriţa şi pui găluştele în supă. Ai grijă ca aceasta să nu clocotească, pentru că se pot împrăştia. Le laşi la fiert aproximativ 15 minute. Opreşti focul şi adiaugi pătrunjelul tăiat fin.
Pentru un gust mediteraneean, poti pune in supa si busuioc. In momentul servirii, poti adauga, daca vrei si o lingura cu smantana.
Supa crema de rosii cu galuste
Pofta buna!