Supa-crema de rosii si girasoli
PrinteazaSupa-crema de rosii si girasoli din: morcovi, cepe, usturoi, ulei de masline, sare, piper, cubulete de legume, rosii, frunze de dafin, zahar, lapte, girasoli, parmezan si busuioc.
Ingrediente:
- 3 morcovi mari
- 2 cepe albe medii
- 2 căţei de usturoi
- ulei de măsline
- sare
- piper
- opţional, cubuleţe de legume
- 2 cutii roşii decojite
- 2 frunze de dafin
- 1 linguriţă zahăr
- 1 cană lapte gras
- 250 g girasoli cu gorgonzola şi nuci
- parmezan
- busuioc verde
Mod de preparare:
Cureţi şi speli ceapa, usturoiul şi morcovul. Toci mărunt ceapa şi o căleşti în ulei încins.
Când a devenit translucidă, adaugi usturoiul tocat mărunt, morcovul tăiat rondele, apoi conţinutul celor 2 cutii de roşii decojite cu tot cu sucul de roşii în care au fost conservate.
Pui zahărul, cubuleţele de legume, frunzele de dafin, sare şi piper după gust şi apă cât să acopere ingredientele.
Pui capacul şi fierbi până când morcovii sunt pătrunşi.
Scoţi frunzele de dafin şi pasezi supa cu blenderul. Adaugi laptele, dai un clocot, pui girasoli şi le fierbi timp de 5 minute.
Stingi focul şi laşi vasul acoperit timp de 10 minute. Serveşti porţiile alături de ulei de măsline, parmezan ras şi busuioc verde.
Supa-crema de rosii si girasoli
Pofta buna!