Supa crema de rosii cu gogosele
PrinteazaSupa crema de rosii cu gogosele din: rosii, morcovi, ardei, ceapa, ulei de masline, radacina de telina, frunze de telina, patrunjel, sare, piper, oua, faina, sare.
- un kg rosii
- 2-3 morcovi
- 2 ardei
- 2 cepe
- 2 lingurite ulei de masline
- o radacina telina
- 3-4 frunze de telina
- o legatura patrunjel
- sare
- piper
pentru gogosele:
- 3 oua
- 125 g faina
- 75 ml faina
- 200 ml apa
- un praf sare
Mod de preparare:
Se curăţă toate zarzavaturile, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare, un praf de piper şi puţin ulei de măsline.
Separat, într-un ibric, se pun apa şi uleiul să fiarbă. Când apa a început să clocotească, se adaugă făina cernută şi un praf de sare şi se amestecă bine, apoi se lasă la rece, la temperatura camerei.
După ce s-a răcit compoziţia, se adaugă ouăle şi se toarnă cu ajutorul unei linguriţe în tavă.
Se lasă să se coacă aproximativ 40 de minute.
După ce au fiert toate legumele, se scot ceapa, ţelina şi verdeaţa, iar restul legumelor se pasează, se condimentează cu sare şi piper şi se amestecă cu zeama în care au fiert.
Supa-cremă se serveşte cu gogoşelele calde şi se ornează cu pătrunjel verde pe deasupra.
Supa crema de rosii cu gogosele
Pofta buna!