Supa crema de praz cu ciuperci din: praz, ciuperci, cartof, pastarnac, sofran, cimbru, usturoi, piper, unt, smantana, ulei, parmezan, tarhon, patrunjel, suc de lamaie. Ingrediente: 3 fire de praz (doar partea albă) 1 cartof mediu 3 bucăţi păstârnac 3 căţei usturoi 3-4 fire şofran 1/2 linguriţă cimbru 1 vârf de cuţit de piper mozaic 200 […]
Supa crema de rosii cu morcovi
PrinteazaSupa crema de rosii cu morcovi din: morcovi, ceapa, cartofi, rosii, zeama de legume, busuioc, foaie de dafin, ulei de masline, ghimbir, piper si sare.
- 600 g morcovi
- 1 ceapa mare
- 1 cartof mare
- 5 roșii
- 1 l zeama de legume
- 1 legatura de busuioc
- 1 foaie de dafin
- 2 linguri de ulei de masline
- ghimbir
- piper si sare
Mod de preparare:
Rosiile se pun in apa clocotita, apoi se decojesc si se toaca marunt.
Cartoful, ceapa si morcovii le taiem in bucati mai mari. Le calim impreuna in putin ulei incins, timp de 5 minute.
Se stinge cu supa de legume. Adaugam sare, piper, dafin si fierbem vreme de ½ ora.
Punem intr-un blender legumele cu supa, fara foaia de dafin si pasam pana obtinem o pasta fina.
Pasta se mai fierbe 5 minute impreuna cu rosiile decojite.
Pentru o crema mai acrisoara recomandam sa se adauge zeama de lamaie dupa gust.
Nu trebuie sa aruncam coaja de la lamaie, o putem folosi pentru garnisit.
Adaugam frunzele proaspete de busuioc si 2 lingurite de ghimbir proaspat, tras prin razatoare si o servim cu felii de paine neagra prajita.
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa crema de peste cu midii
Supa crema de peste cu midii din: midii, supa de peste, cartofi, carne de peste, patrunjel. Ingrediente: 500 g de midii 1 l supa de peste 500 g de cartofi albi 200 g carne de peşte alb sau somon 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Se scurge într-o cratiţă mare sosul dintr-un pachet vidat […]
Pofta buna!
Nu mi place supa asta