Supa crema de sfecla rosie
PrinteazaSupa crema de sfecla rosie din: sfecla rosie, cartofi, morcov, ceapa, supa de legume, hrean, foaie de dafin, ulei, sare, piper, crema de branza, usturoi, ulei, sare.
- 500 g sfecla rosie
- 1 cartof
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 800 ml supa de legume
- 1/2 lingurita cu hean ras
- 1 foaie de dafin
- ulei
- sare
- piper
pentru sos:
- 125 g crema de branza
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri cu ulei
- sare
Mod de preparare:
Freacă energic usturoiul zdrobit cu un praf de sare. Toarnă treptat uleiul, ca la maioneză. La final, adaugă crema de brânză şi lasă la rece să se întrepătrundă aromele.
Separat, căleşte ceapa în două linguri cu ulei. Adaugă sare, foaia de dafin, morcovul, sfecla şi cartoful. Lasă-le pe foc câteva minute, apoi stinge cu supa de legume sau apă.
Acoperă cu un capac şi lasă-le să fiarbă. Când legumele sunt pătrunse, adaugă hreanul şi lasă să dea într-un clocot.
Indepărtează foaia de dafin, potriveşte gustul de sare şi piper şi pasează totul la blender. Serveşte supa-cremă împreună cu o linguriţă de cremă de brânză cu usturoi.
Supa crema de sfecla rosie
Pofta buna!