Supa crema de spanac cu coaste de miel
PrinteazaSupa crema de spanac cu coaste de miel din: coaste de miel, spanac, ceapa verde, usturoi verde, vin alb, cimbrisor, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper, ardei iute.
- 1/2 coaste de miel
- 350 g spanac verde
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura usturoi verde
- 100 ml vin alb
- cimbrisor proaspat sau uscat
- ulei de masline
- zeama de la 1/2 lamaie
- sare
- piper negru macinat
- 1 ardei iute uscat
Mod de preparare:
Cureti coastele de pielite, le tai in bucati, le speli bine si le lasi sa se scurga pe un servet absorbant.
Le pui intr-un vas termorezistent, le stropesti cu vin si ulei si le asezonezi cu cimbrisor, sare si piper dupa gust.
Acoperi vasul cu folie si lasi coastele sa se marineze minimum 5 ore.
Scurgi coastele, le inabusi in uleiul incins, cat sa-si schimbe culoarea, dupa care le scoti intr-o tava si le introduci in cuptorul preincalzit, la foe mic, pentru 1/2 ora
. Cureti spanacul, ceapa si usturoiul si le speli in mai multe ape.
In 2 linguri de ulei incins calesti ceapa si usturoiul taiate marunt, apoi adaugi spanacul, acoperi oala si, cand se inmoaie frunzele, stingi cu apa fierbinte, cat sa acopere ingredientele si lasi sa fiarba aproximativ 10 minute
. Cand e gata, lasi spanacul sa se raceasca timp de cateva minute.
Cu ajutorul unui blender vertical, pasezi verdeturile si le adaugi in oala impreuna cu coastele de miel, zeama de la 1/2 lamaie, sarea si lasi sa fiarba la foc mic, timp de cateva minute.
La sfarsit, pui ardeiul iute uscat, taiat marunt. Servesti supa-crema de spanac alaturi de coastele de miel si de paine prajita, frecata cu usturoi.
Supa crema de spanac cu coaste de miel
Pofta buna!