alcool alimentar, apa, zahar, boabe de cafea, coaja de portocala sau lamaie, scortisoara. Ingrediente: 750 ml de alcool etilic alimentar (minimum 70% alcool) 250 ml de apă 200 g de zahăr 50 g de boabe de cafea de calitate 1 coajă de portocală sau lămâie (opțional) […]
Supa crema de sparanghel cu dovlecel
PrinteazaSupa crema de sparanghel cu dovlecel din: sparanghel, patrunjel, dovlecel, sare, piper si ulei.
Ingrediente:
- 10 fire de sparanghel
- 1 patrunjel radacina
- 1 dovlecel
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
spala sparanghelul si se taie bucatele. Patrunjelul si dovlecelul se decojesc si se taie rondele.
pun toate legumele la fiert, intr-un litru de apa in care se adauga o lingura de ulei. fierb 15 minute.
scot legumele din supa si se mixeaza in blender. Piureul obtinut se dilueaza cu supa in care au fiert. asezoneaza cu sare si piper dupa gust si legumele se mai fierb 2-3 minute pe foc mic.
Supa crema de sparanghel cu dovlecel
Pofta buna!
Ciupercile Pleurotus – Beneficii, retete si proprietati
Ciupercile Pleurotus, cunoscute și sub denumirea de ciuperci Pleurotus sau ciuperci cu aripi, sunt un gen de ciuperci comestibile din familia Pleurotaceae. Aceste ciuperci sunt populare în bucătăria asiatică și tot mai des întâlnite în bucătăriile din întreaga lume datorită beneficiilor lor nutriționale și medicinale. Istorie: Ciupercile Pleurotus […]