Supa-crema de sparanghel cu iaurt si crutoane

Printeaza

Supa-crema de sparanghel cu iaurt si crutoane din: sparanghel proaspăt, ceapa, tulpini de telina, usturoi, supa de pui, iaurt grecesc, unt, sare, piper negru, crutoane de preferinţă din pâine integrală.

Supa_crema_de_sparanghel_cu_iaurt_si_crutoane

Ingrediente:

  • 450 g sparanghel proaspăt
  • 1 ceapă mare
  • 2 tulpini de ţelină
  • 2 căţei de usturoi
  • 350 ml supă de pui
  • 1 lingură cu vârf iaurt grecesc
  • 25 g unt
  • sare
  • piper negru
  • 100 g crutoane de preferinţă din pâine integrală

Mod de preparare:

Cureţi legumele şi le speli. Tai ceapa mărunt, tulpinile de ţelină rondele, usturoiul în felii, iar spa­ranghelul în bastonaşe de 6 cm.

Căleşti în unt ceapa şi ţelina, până când ceapa se înmoaie. Adaugi feliile de usturoi şi continui să le căleşti împre­ună 1 minut.

Stingi cu supa de pui caldă, presari-puţină sare şi piper negru şi fierbi 5 minute, cu capac.

Adaugi în oală tulpinile de sparanghel şi continui fierbe­rea cu capac, pentru încă aproximativ 10-15 minute.

Verifici să fie fiert sparanghelul, păstrezi pentru ornat câteva bucăţi dinspre vârf, care sunt mai aspectuoase, apoi strecori supa.

Mixezi în blender legumele împreună cu puţină supă, până obţii a cremă fină, pe care o diluezi cu restul de lichid şi o sărezi şi condimentezi după gust.

Amesteci iaurtul cu 3-4 linguri de supă şi îl adaugi în oală. Decorezi porţiile cu bucăţelele de sparanghel păstra­te şi serveşti supa cu crutoane.

Supa-crema de sparanghel cu iaurt si crutoane

Supa_crema_de_sparanghel_cu_iaurt_si_crutoane

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.