Supa-crema de sparanghel cu iaurt si crutoane
PrinteazaSupa-crema de sparanghel cu iaurt si crutoane din: sparanghel proaspăt, ceapa, tulpini de telina, usturoi, supa de pui, iaurt grecesc, unt, sare, piper negru, crutoane de preferinţă din pâine integrală.
Ingrediente:
- 450 g sparanghel proaspăt
- 1 ceapă mare
- 2 tulpini de ţelină
- 2 căţei de usturoi
- 350 ml supă de pui
- 1 lingură cu vârf iaurt grecesc
- 25 g unt
- sare
- piper negru
- 100 g crutoane de preferinţă din pâine integrală
Mod de preparare:
Cureţi legumele şi le speli. Tai ceapa mărunt, tulpinile de ţelină rondele, usturoiul în felii, iar sparanghelul în bastonaşe de 6 cm.
Căleşti în unt ceapa şi ţelina, până când ceapa se înmoaie. Adaugi feliile de usturoi şi continui să le căleşti împreună 1 minut.
Stingi cu supa de pui caldă, presari-puţină sare şi piper negru şi fierbi 5 minute, cu capac.
Adaugi în oală tulpinile de sparanghel şi continui fierberea cu capac, pentru încă aproximativ 10-15 minute.
Verifici să fie fiert sparanghelul, păstrezi pentru ornat câteva bucăţi dinspre vârf, care sunt mai aspectuoase, apoi strecori supa.
Mixezi în blender legumele împreună cu puţină supă, până obţii a cremă fină, pe care o diluezi cu restul de lichid şi o sărezi şi condimentezi după gust.
Amesteci iaurtul cu 3-4 linguri de supă şi îl adaugi în oală. Decorezi porţiile cu bucăţelele de sparanghel păstrate şi serveşti supa cu crutoane.
Supa-crema de sparanghel cu iaurt si crutoane
Pofta buna!