Supa crema de sfecla cu feta din: sfecla, cartofi, iaurt, ulei, feta, sare, piper. Ingrediente: 400 g sfeclă roşie 100 g cartofi un pahar mic cu iaurt o lingură ulei sare piper un cub concentrat de legume brânză feta verdeaţă, după gust Mod de preparare: Intr-o oală se pun la fiert sfecla şi cartofii […]
Supa crema de sparanghel cu nucsoara – usor de preparat
PrinteazaSupa crema de sparanghel cu nucsoara din: sparanghel verde, unt, faina, supa de legume, smantana, sare, nucsoara.
- 400 g sparanghel verde
- 4 linguri unt
- 3 linguri faina
- 1 l supa de legume
- 50 ml smantana
- sare
- 1 praf nucsoara
Mod de preparare:
Sparanghelul se spală sub jet de apă rece şi se decupează capetele lemnoase.
Se decojesc apoi tijele şi o parte dintre ele se pun deoparte. Celelalte se taie bucăţele de cca 1 cm.
Se topeşte untul într-o oală şi se căleşte făina.
Se toarnă supa şi se adaugă sparanghelul; se condimentează cu sare şi 1 praf de nucşoară măcinată.
Se lasă să fiarbă timp de cca 20 min. Tijele întregi se fierb separat în apă cu sare.
Se pasează supa şi se înglobează smântână; se repartizează pe farfuriile pregătite şi se ornează cu restul de sparanghel.
Supa crema de sparanghel cu nucsoara
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa crema de broccoli cu unt din: broccoli, cartofi, telina, ceapa, unt, smantana. Ingrediente: 450 g broccoli 3 cartofi o felie rădăcina ţelină o ceapă 30 g unt 100 ml smântână sare piper Mod de preparare: Se curăţă cartofii de coajă, apoi se pun la fiert alături de felia de ţelină. Ceapa se toacă […]
Supa crema de cartofi cu unt din: praz, ceapa, unt, cartofi, supa de pui, lapte, smantana, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 1 cana praz taiat 1 ceapa 2 linguri cu unt 2 1/2 cani cu cartofi 2 cani cu supa de pui 1 1/2 cani cu lapte 1 cana cu smantana patrunjel verde sare Mod […]
Pofta buna!