Supa crema de sparanghel cu nucsoara
PrinteazaSupa crema de sparanghel cu nucsoara din: sparanghel, zahar, unt, faina, smantana, vin, nucsoara, sare si piper.
Ingrediente:
- 500 g sparanghel
- 1 lingura cu zahar
- 2 linguri cu unt
- 40 g faina
- 200 ml smantana
- 150 ml cu vin
- nucsoara
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune la fiert un litru de apă cu o lingură de zahăr şi un praf de sare.
Când clocoteşte apa, adaugă sparanghelul curăţat şi tăiat în bucăţi de 3-4 cm.
Lasă să fiarbă zece minute, până când se înmoaie, scoate sparanghelul şi zdrobeşte-l bine. Păstrează câteva vârfuri pentru decor.
Separat, căleşte făina în untul topit. Stinge cu zeama în care a fiert sparanghelul şi lasă să dea în câteva clocote.
Incorporează pasta de sparanghel, smântână şi vinul.
Supa crema de sparanghel cu nucsoara
Pofta buna!