Supa crema de sparanghel cu patrunjel
PrinteazaSupa crema de sparanghel cu patrunjel din: sparanghel verde, ulei de masline, ceapa, cartof, supa de legume, ceapa, morcov, ardei, pastarnac, telina, patrunjel, sare, piper.
- 1 manunchi sparanghel verde
- 4 linguri ulei de masline
- 2 cepe medii, taiate marunt
- 1 cartof potrivit, curatat si taiat felii
- 1,5 litri supa de legume
- o ceapa
- 1 morcov
- 1 ardei
- 1 pastarnac
- o telina
- 1 legatura de patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă tulpina de sparanghel. Se taie din partea de jos 2 cm. Se taie apoi mugurii, iar tulpina rămasă se toacă în cubulete;
Intr-un vas cu apă fiartă se pun mugurii la fiert pentru 3 minute, apoi se scurg şi se trec printr-un jet de apă rece şi se pun separat într-un vas;
In aceeaşi apa se pune la fiert tulpina tăiată şi se lasă 5 min. Din nou se scurge şi se clăteşte cu apă rece;
Intr-un vas se pune uleiul şi se adaugă ceapa şi cartofii. Se călesc până când ceapa se rumeneşte;
Adăugaţi sparanghelul, supa de legume şi pătrunjelul legat (ca să poata fi scos), şi fierbeti 15 min., până când cartofii sunt moi;
Se scoate pătrunjelul, se lasă supa la răcit timp de 5 minute, apoi se pasează în blender legumele împreună cu apa în care au fiert.
Se pune din nou pe foc, se adaugă sarea şi piperul; Se serveşte cu muguri de sparanghel.
Supa crema de sparanghel cu patrunjel
Pofta buna!
Nu am mai mancat pana acum supa de sparanghel