Supa crema de sparanghel

Printeaza

O reteta delicioasa de supa crema cu:sparanghel, zahar, unt, faina, smantana, vin, nucsoara, sare, piper.

Ingrediente:Supa crema de sparanghel

  • 500 g sparanghel
  • 1 lingură cu zahăr
  • 2 linguri cu unt
  • 40 g făină
  • 200 ml smântână
  • 150 ml pahar cu vin
  • nucşoară
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pune la fiert un litru de apă cu o lingură de zahăr şi un praf de sare. Când clocoteşte apa, adaugă sparanghelul curăţat şi tăiat în bucăţi de 3-4 cm. Lasă să fiarbă zece minute, până când se înmoaie, scoate sparanghelul şi zdrobeşte-l bine. Păstrează câteva vârfuri pentru decor.

Separat, căleşte făina în untul topit. Stinge cu zeama în care a fiert sparan­ghelul şi lasă să dea în câteva clocote. Incorporează pasta de sparanghel, smântână şi vinul.

Potriveşte gustul de sare, piper şi nucşoară şi lasă să dea în câteva clo­cote. Serveşte după ce s-a răcit cu vârfuri de sparanghel.

Supa crema de sparanghel

Supa_crema_de_sparanghel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.