Supa crema de sparanghel
PrinteazaO reteta delicioasa de supa crema cu:sparanghel, zahar, unt, faina, smantana, vin, nucsoara, sare, piper.
- 500 g sparanghel
- 1 lingură cu zahăr
- 2 linguri cu unt
- 40 g făină
- 200 ml smântână
- 150 ml pahar cu vin
- nucşoară
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune la fiert un litru de apă cu o lingură de zahăr şi un praf de sare. Când clocoteşte apa, adaugă sparanghelul curăţat şi tăiat în bucăţi de 3-4 cm. Lasă să fiarbă zece minute, până când se înmoaie, scoate sparanghelul şi zdrobeşte-l bine. Păstrează câteva vârfuri pentru decor.
Separat, căleşte făina în untul topit. Stinge cu zeama în care a fiert sparanghelul şi lasă să dea în câteva clocote. Incorporează pasta de sparanghel, smântână şi vinul.
Potriveşte gustul de sare, piper şi nucşoară şi lasă să dea în câteva clocote. Serveşte după ce s-a răcit cu vârfuri de sparanghel.
Supa crema de sparanghel
Pofta buna!