Supa crema de telina cu lamaie si crutoane
PrinteazaSupa crema de telina cu lamaie si crutoane din: ulei de floarea soarelui, praz, ceapa rosie, usturoi, cartof, morcovi, radacina de telina, supa de legume, frunza de dafin, sare, piper, smantana.
- 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
- 1 fir de praz mai solid, numai partea albă, tocat
- 1 ceapă roșie, tocată
- 5 căței de usturoi, curățați, tocați
- 1 cartof curățat și tăiat în cuburi
- 2 morcovi, curățați, tăiați cuburi
- 1 mare rădăcină de țelină, curățată și tăiată cuburi
- 1.5 litru supă limpede de legume (sau echivalentul obținut din apă și cuburi de supă limpede de legume)
- 1 frunză de dafin
- sare
- piper negru
- 3 linguri de smântâna dulce
Mod de preparare:
Călește în ulei, la foc potrivit, ceapa și apoi usturoiul, câteva minute.
Adaugă morcovii, cartoful și țelină cuburi, precum și frunza de dafin și amestecă.
Lasă încă 2- 3 minute pe foc, apoi toarnă deasupra supa de legume.
Fierbe legumele cam 20 minute, să se pătrundă bine țelină, asezonează cu sare și piper, apoi dă deoparte, să se răcorească puțin.
Scoate frunza de dafin. Câteva ture în blender, împreună cu smântâna și e gata.
Servește fierbinte, cu crutoane, puțin suc de lămâie, un praf de paprica afumată și verdeața tocată.
Supa crema de telina cu lamaie si crutoane
Pofta buna!
Da, interesanta supa asta
Interesanta supa asta
Ai un vot de la mine pentru reteta asta