Supa crema de telina cu parmezan
PrinteazaSupa crema de telina cu parmezan din: telina, cartofi, ceapa, smantana, unt, patrunjel, paine, parmezan, sare, piper.
- 2 teline de mărime medie
- 2 cartofi
- 1 ceapă
- 1 litru supă de carne
- 200 ml smântână
- 1 lingură unt
- sare
- piper
- frunze de pătrunjel verde
- 4 felii de pâine
- parmezan
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală legumele, se taie în cuburi.
Ceapa se mărunţeşţe şi se înăbuşe în unt, se adaugă ţelinele şi cartofii, apoi se toarnă supa de carne, se asezonează cu sare şi piper şi se fierbe până când legumele se înmoaie.
Se ia deoparte, se mixează cu blenderul vertical, se adaugă smântână şi se pune din nou la fiert pentru 1-2 minute.
Feliile de pâine se decupează cu formă de inimă, se pune pe fiecare parmezan ras şi se introduc în cuptor până ce se rumenesc.
Supa se serveşte fierbinte, cu pâinea crocantă, presărată cu pătrunjel verde mărunţit.
Pofta buna!
Uite, promit ca incercv sa fac si eu supa asta