Supa crema de telina cu parmezan

Printeaza

Supa crema de telina cu parmezan din: telina, cartofi, ceapa, smantana, unt, patrunjel, paine, parmezan, sare, piper.

Ingrediente:Supa crema de telina cu parmezan

  • 2 teline de mărime medie
  • 2 cartofi
  • 1 ceapă
  • 1 litru supă de carne
  • 200 ml smântână
  • 1 lingură unt
  • sare
  • piper
  • frunze de pătrunjel verde
  • 4 felii de pâine
  • parmezan

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală legumele, se taie în cuburi.

Ceapa se mărunţeşţe şi se înăbuşe în unt, se adaugă ţelinele şi cartofii, apoi se toarnă supa de carne, se asezonează cu sare şi piper şi se fierbe până când legumele se înmoaie.

Se ia deoparte, se mixează cu blenderul vertical, se adaugă smântână şi se pune din nou la fiert pentru 1-2 minute.

Feliile de pâine se decupează cu formă de inimă, se pune pe fiecare parmezan ras şi se introduc în cuptor până ce se rumenesc.

Supa se serveşte fierbinte, cu pâinea crocantă, presărată cu pătrunjel verde mărunţit.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Uite, promit ca incercv sa fac si eu supa asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.