Supa-crema de telina cu pere si costita afumata
PrinteazaSupa-crema de telina cu pere si costita afumata din: ţelină (rădăcină), cartofi, praz, unt, zeamă concentrată de legume (Knorr+apă), pere, vin alb, sare, piper, bacon, ulei, frisca lichida, zeama de lamaie, nucsoara, patrunjel verde.
Ingrediente:
- 500 g ţelină (rădăcină)
- 300 g cartofi
- 200 g praz
- 80 g unt
- 1 l zeamă concentrată de legume (Knorr+apă)
- 1 pară tare
- 125 ml vin alb
- sare
- piper
- 150 g bacon tăiat felii
- 1 lingură ulei
- 150 ml frişcă lichidă
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 priză de nucşoară rasă
- 1/2 legătură pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se curăţă de coajă ţelina şi cartofii, se spală şi se taie bucăţele şi se fierb în zeama de legume circa 30 de minute.
Se spală prazul curăţat şi se taie rondele. Se dunstuiesc toate în 50 g de unt încins, până ce devin sticloase.
Se curăţă para de coajă şi de partea lemnoasă, se taie cubuleţe şi se căleşte în untul rămas.
Se stinge cu vin, se fierbe cu capac, circa 5 minute, se sărează şi se piperează.
Se taie baconul mărunt, se prăjeşte în ulei şi se lasă să se scurgă pe hârtie absorbantă.
Se mixează supa împreună cu 50 ml de frişcă lichidă şi se condimentează cu zeamă de lămâie, sare, piper şi nucşoară.
Se alege pătrunjelul, se taie mărunt şi se bate restul de frişcă lichidă.
Se serveşte în farfurii, garnisită cu bucăţele de pară şi de bacon, frişcă bătută şi pătrunjel verde.
Supa-crema de telina cu pere si costita afumata
Pofta buna!