Supă-cremă de ţelina
PrinteazaŢelina, ceapa şi morcovii constituie aromele de bază ale multor supe; francezii au un termen special pentru acest trio: mirepoix.
Poate te intereseaza si Supa crema de telina cu bacon crocant
Totuşi ele sunt rareori protagonistele unui fel de mâncare. O excepţie fericită o constituie această supa-crema de ţelina.
Ea se prepară foarte simplu. Intâi se călesc în unt ceapa şi ţelina (cu frunze cu tot), apoi se fierb la foc domol în supă de legume. De regulă, supa se îngroaşă cu făină şi unt, dar la fel de bine se poate şi cu cartofi.
Poate te intereseaza si Supa crema de telina
După ce s-au fiert legumele, supa se pune într-un blender, iar legumele se transformă într-un piure. Pentru a atenua aroma puţin prea puternică a ţelinei se adaugă la sfârşit smântână.
Supa poate fi garnisită cu câteva frunze de ţelina prăjite în ulei sau cu scoici prăjite.
Poate te intereseaza si Supa-crema de telina cu pancetta
Supă-cremă de ţelina
Pofta buna!