Supa cremoasa de morcovi
PrinteazaSupa cremoasa de morcovi din: morcovi, ceapa, cartofi, ulei, zahar, sare.
- 1/2 kg morcovi
- 2 cepe
- 4 cartofi
- 2 linguri ulei
- 1/2 linguriţă zahăr
- sare
Mod de preparare:
Morcovii se curăţă, se spală bine şi se taie în bucăţi mici (sau se rad), apoi împreună cu ceapa tocată mărunt se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei. Când au început să se moaie, se pune totul la fiert într-o oală cu 3 I de apă în care se adaugă zahărul, cartofii tăiaţi în cubuleţe mici şi sarea.
Se lasă să fiarbă aproape o oră la foc mic, până ce zarzavatul este fiert bine. Se strecoară apoi supa şi zarzavatul fiert este pasat şi trecut printr-o sită sau strecurătoare deasă. Pasta obţinută se subţiază cu zeama în care au fiert zarzavaturile, până ce ajunge la consistenta dorită a cremei.
Crema se mai pune la fiert pentru 4-5 minute. In final, în ea s‘e mai poate adăuga 1 lingură de ulei crud.
Se serveşte cu crutoane.
Supa-cremă de morcovi se pregăteşte în mod traditional folosind unt de fară, atât la prăjitul inifial, cât şi la realizarea crutoanelor. In ultima vreme, în locul untului se foloseşte aproape exclusiv uleiul vegetal, crema de morcovi devenind astfel o mâncare de post.
Pofta buna!