Supa cremoasa de peste

Printeaza

Supa cremoasa de peste din: file de peste, ceapa, usturoi, cartofi, unt, rosii din conserva, patrunjel, dafin, sare, piper, piper Cayenne, fond de peste, smantana, marar.

 

Ingrediente:Supa cremoasa de peste

  • 400 g fileuri albe de peşte
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 cartofi
  • 3 linguri de unt
  • 400 g roşii din conservă
  • 1/2 legătură de pătrunjel proaspăt tocat
  • 2 frunze de dafin
  • sare
  • piper
  • 1 priză de piper Cayenne
  • 500 ml fond de peşte
  • 100 ml smântână dulce
  • mărar pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se taie fileurile de peşte în bucăţi mici. Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se taie cubuleţe. Se curăţă cartofii şi se taie fetii subţiri.

Se încinge untul într-o oală şi se călesc ceapa şi usturoiul. Se adaugă feliile de cartofi şi se prăjesc scurt.

Se toarnăîn tigaie 100 ml de apă şi se lasă totul să clocotească la foc mic timp de circa io minute.

Se adaugă roşiile, pătrunjelul şi condimentele, precum şi cuburile de peşte. Se toarnă şi zeama de peşte şi se lasă întregul amestec să fiarbă încă 8 minute.

La final, se încorporează în supă smântână şi se asezonează cu sare şi piper după gust. Se scot foile de dafin şi se decorează supa cu mărar. Se serveşte cu pâine prăjită.

 

Supa cremoasa de peste

 

Retete

Supă de pește și fructe de mare

Supă de pește și fructe de mare din: peste alb, langustine, inele de calamar, midii, ceapa, usturoi, rosii, ardei capia, ulei de masline, patrunjel, sofranel, ciresata, rom, migdale, sare, piper.   Ingrediente: 1 peşte alb mediu tăiat în patru 8 langustine sau raci inele de calamar 5 midii 2 cepe 2 căţei de usturoi 4 […

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.