Bouillabaisse: Supa de Pește – O Călătorie Culinară în Inima Franței și Rețeta Originală. Bouillabaisse, o supă robustă de pește, emblematică pentru bucătăria din Marsilia, este mai mult decât un simplu fel de mâncare – este o poveste a tradiției și inovației culinare. Istoria Bouillabaisse: O Simfonie Culinară din Marsilia Bouillabaisse își are originea în […]
Supa cremoasa de peste
PrinteazaSupa cremoasa de peste din: file de peste, ceapa, usturoi, cartofi, unt, rosii din conserva, patrunjel, dafin, sare, piper, piper Cayenne, fond de peste, smantana, marar.
- 400 g fileuri albe de peşte
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 4 cartofi
- 3 linguri de unt
- 400 g roşii din conservă
- 1/2 legătură de pătrunjel proaspăt tocat
- 2 frunze de dafin
- sare
- piper
- 1 priză de piper Cayenne
- 500 ml fond de peşte
- 100 ml smântână dulce
- mărar pentru ornat
Mod de preparare:
Se taie fileurile de peşte în bucăţi mici. Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se taie cubuleţe. Se curăţă cartofii şi se taie fetii subţiri.
Se încinge untul într-o oală şi se călesc ceapa şi usturoiul. Se adaugă feliile de cartofi şi se prăjesc scurt.
Se toarnăîn tigaie 100 ml de apă şi se lasă totul să clocotească la foc mic timp de circa io minute.
Se adaugă roşiile, pătrunjelul şi condimentele, precum şi cuburile de peşte. Se toarnă şi zeama de peşte şi se lasă întregul amestec să fiarbă încă 8 minute.
La final, se încorporează în supă smântână şi se asezonează cu sare şi piper după gust. Se scot foile de dafin şi se decorează supa cu mărar. Se serveşte cu pâine prăjită.
Supa cremoasa de peste
Supă de pește și fructe de mare
Supă de pește și fructe de mare din: peste alb, langustine, inele de calamar, midii, ceapa, usturoi, rosii, ardei capia, ulei de masline, patrunjel, sofranel, ciresata, rom, migdale, sare, piper. Ingrediente: 1 peşte alb mediu tăiat în patru 8 langustine sau raci inele de calamar 5 midii 2 cepe 2 căţei de usturoi 4 […
Pofta buna!