Supă cremoasă de roşii
PrinteazaSupă cremoasă de roşii din: ulei de masline, ceapa, telina, morcovi, cartofi, foi de dafin, zahar, piure de tomate, otet de vin, rosii, passata si lapte.
- 3 linguri ulei de masline
- 2 cepe, tocate
- 2 tulpini de telina Apio, tocate
- 300 g morcovi, tocati
- 500 g cartofi, tocati
- 4 foi de dafin
- 5 linguri piure de tomate
- 2 linguri de zahar
- 2 linguri otet de vin rosu sau alb
- 4 conserve de 400 g de rosii
- 500 g passata
- 3 cuburi concentrate boi pentru supa
- 400 ml de lapte integral
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o oală mare şi sotează ceapa, ţelina Apio, morcovii, cartofii şi frunzele de dafin, timp de 10-15 minute.
Umple o oală cu apă şi las-o să fiarbă. Adaugă piureul de tomate, zahărul, oţetul, roşiile din conservă şi passata peste legume, amestecă şi sfărâmă cubuleţele pentru supă.
Adaugă 1 l de apă clocotită, acoperă şi lasă să fiarbă 15 minute, până se înmoaie cartofii, înlătură foile de dafin.
Pasează totul cu un blender vertical sau în tranşe într-un blender clasic, până obţii o consistenţă cremoasă.
Asezonează după gust şi mai adaugă zahăr daca este nevoie. In acest stadiu, supa poate sta la frigider 2 zile sau poate fi congelată până la 3 luni.
Pentru a o servi, încălzeşte supa, adaugă laptele amestecând şi stinge focul înainte să înceapă să fiarbă. S
erveşte-o în boluri mici sau căni împreună cu chifle.
Supă cremoasă de roşii
Pofta buna!
Nu mai sunt rosii :))
Una din cele mai bune supe