Supa cremoasa de telina

Printeaza

Supa cremoasa de telina din: telina, ceapa, lapte sau iaurt, cartofi, ulei, patrunjel, sare.

Ingrediente:

  • 3 teline
  • 2 cepe
  • 1/4 I lapte dulce sau iaurt
  • 2-3 cartofi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură pătrunjel verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Ţelina se curăţă şi se spală, se taie în bucăţi, apoi se pune la fiert împreună cu ceapa tăiată mărunt, în 2-3 l apă.

După ce au fiert cam 30 de minute, se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe.

Când toate legumele sunt fierte, supa se strecoară, iar legumele sunt pasate şi trecute printr-o sită sau strecurătoare deasă.

Pasta este apoi subţiată cu supa strecurată şi laptele (iaurtul). S

e pune sarea după gust şi uleiul şi se lasă să fiarbă 30-45 de minute, până ce crema se mai îngroaşă.

Se serveşte cu crutoane şi pătrunjel verde. Tradiţional, la prepararea cremei se folosea unt de casă, ca şi la prepararea crutoanelor.

In ultimii ani însă, s-a renunţat la unt, în favoarea uleiului.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.