Supa cremoasa de telina
PrinteazaSupa cremoasa de telina din: telina, ceapa, lapte sau iaurt, cartofi, ulei, patrunjel, sare.
Ingrediente:
- 3 teline
- 2 cepe
- 1/4 I lapte dulce sau iaurt
- 2-3 cartofi
- 2 linguri ulei
- 1 lingură pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Ţelina se curăţă şi se spală, se taie în bucăţi, apoi se pune la fiert împreună cu ceapa tăiată mărunt, în 2-3 l apă.
După ce au fiert cam 30 de minute, se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe.
Când toate legumele sunt fierte, supa se strecoară, iar legumele sunt pasate şi trecute printr-o sită sau strecurătoare deasă.
Pasta este apoi subţiată cu supa strecurată şi laptele (iaurtul). S
e pune sarea după gust şi uleiul şi se lasă să fiarbă 30-45 de minute, până ce crema se mai îngroaşă.
Se serveşte cu crutoane şi pătrunjel verde. Tradiţional, la prepararea cremei se folosea unt de casă, ca şi la prepararea crutoanelor.
In ultimii ani însă, s-a renunţat la unt, în favoarea uleiului.
Pofta buna!