Supa de creson cu smantana
PrinteazaSupa de creson cu smantana din: cartofi, praz, zarzavat de supă, ulei, pătrunjel verde, apă, sare, piper, vlăstari de creson, smântână.
Ingrediente:
- 2 cartofi mari decojiţi
- 200 g praz
- 150 g zarzavat de supă (ţelină, pătrunjel)
- 1 lingură ulei
- 3 fire pătrunjel verde
- 1300 ml apă
- sare, piper
- 2 mâini vlăstari de creson
- 100 ml smântână
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se taie bucăţi. Se curăţă prazul şi zarzavatul de supă, se taie cuburi şi se prăjeşte în ulei încins.
Se adaugă cartofii şi pătrunjelul, se toarnă deasupra apă, se sărează, se piperează şi se fierbe până ce se înmoaie legumele, ceea ce durează cca 20-25 min.
Se ia supa de pe plită şi se presară creson (se pun deoparte câţiva vlăstari pentru ornat). Se pasează supa cu blenderul.
Se adaugă smântână, se sărează, se piperează şi se porţionează. se presară restul de creson şi se serveşte.
Supa de creson cu smantana
Pofta buna!