Supa cu crevete, sparanghel si ciuperci

Printeaza

Supa cu crevete, sparanghel si ciuperci din: konbu (algă japoneză uscată), ton uscat, crevete mari, sparanghel, ciuperci, arici-de-mare japonezi săraţi, ghimbir proaspăt.

Ingrediente:Supa cu crevete, sparanghel si ciuperci

  • 1 bucată mică de konbu (algă japoneză uscată)
  • ton uscat
  • 4 crevete mari
  • 4 vârfuri de sparanghel
  • 2 ciuperci parfumate proaspete
  • 1 lingură de arici-de-mare japonezi săraţi
  • 1 bucată de rădăcină de ghimbir proaspăt

Mod de preparare:

Se prepară mai întâi dashi, o ciorbă uşoară şi transparentă. Pentru aceasta, se toarnă apă într-o cratiţă, se adaugă bucata de konbu şi puţin ton uscat şi se lasă la foc mic, până scade lichidul care nu trebuie să fie mai mult de două farfurii.

Se ia de pe foc şi se strecoară supa într-o cratiţă curată. Se curăţa crevetele – capetele se aruncă – şi se ţine câteva momente la abur, având grijă să se adauge apei sparanghelul şi pălărioarele, ciupercilor.

Apoi se pun rapid crevetele în apă rece, după care se pun în cratiţa care conţine dashi. Se pune din nou la foc.

Aproape că se dă în clocot, se stinge flacăra imediat ce lichidul începe să fiarbă, se sărează cu lingura de arici-de-mare japonezi şi se pune ciorba în două farfurii adânci, peste care se rade puţin ghimbir proaspăt. Se serveşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.