Supa de crevete cu tofu si sofran
PrinteazaSupa de crevete cu tofu si sofran din: tofu, pastă de curry, pastă de crevete, şofran, lapte de cocos, concentrat de pui, crevete verzi, lămâie verde, salată verde, vermicelli, păstăi de fasole, ulei de măsline, coriandru proaspăt.
- tofu
- 4 linguriţe pastă de curry
- 1/2 lingură cu pastă de crevete
- 2 linguriţe şofran
- 2 cutii lapte de cocos
- 2 ceşti concentrat de pui
- 16 crevete verzi
- 1 lămâie verde
- salată verde
- vermicelli
- câteva păstăi de fasole
- ulei de măsline
- coriandru proaspăt
Mod de preparare:
Crevetele, fără carapace, se fierb în apă, la foc mic, până ce îşi schimbă culoarea şi se întăresc puţin. Se lasă în puţină apă, după ce s-au scos din cea în care au fiert, stropindu-se şi cu zeama unei lămâi nu prea coapte.
Tofu, tăiat bucăţi potrivite, se prăjeşte în ulei de măsline, bine încins înainte. Se amestecă bine pasta de curry, pasta de crevete şi şofranul şi se dizolvă în puţin lapte de cocos.
Se adaugă restul de lapte de cocos şi concentratul de supă şi se lasă la fiert, la foc mic, aproximativ zece minute.
Se adaugă salată verde, tocată mărunt, vermicelli, păstăile de fasole, tofu, crevetele, cu sosul de lămâie cu tot şi coriandrul, tăiat mai măre. Se opreşte focul după doar câteva minute. Se serveşte fierbinte.
Pofta buna!