Supa-crema de creveti si morcovi cu fulgi de ardei iute din: morcovi, smantana, ceapa, cartof, unt, ulei, creveti, cimbru, sare de mare, fulgi de ardei iute.
Supa de creveti cu sampanie
PrinteazaSupa de creveti cu sampanie din: patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, morcovi, ulei, smantana, creveti, sampanie, sare.
- 4 rădăcini de pătrunjel
- 2 rădăcini de păstârnac
- 1/2 ţelină
- 1 ceapă mare
- 2 morcovi
- 3 linguri cu ulei de nuci
- 3 linguri cu ulei
- 100 g smântână
- 300 g creveţi decorticaţi
- sare
- 2 căni cu şampanie
- 5 fire de pătrunjel verde
Mod de preparare:
Curăţă legumele, taie-le în bucăţi mai mari şi pune-le la călit în ulei, în oala pentru supă.
Amestecă să nu se prindă şi, când s-au rumenit puţin, toarnă apă deasupra, cât să le acopere bine.
Lasă la fiert.
Separat, pune într-o tigaie, la foc iute, uleiul de nuci, o cană cu şampanie şi creveţii.
Când începe să fiarbă, scoate creveţii, aşază-i pe o farfurie şi dă tigaia deoparte.
Când legumele sunt fierte bine, drege de sare, ia de pe foc şi pasează totul cu blenderul.
Adaugă smântână, amestecă şi pune celălalt pahar cu şampanie. Amestecă din nou.
Când serveşti, adaugă creveţii şi pătrunjelul.
Poţi servi supa cu crutoane.
Supa de creveti cu sampanie
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa de creveti cu bulgur
Supa de creveti cu bulgur din: ceapa, rosii, usturoi, creveti, bulgur, ardei, lapte, lamaie, ceapa, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 6 cepe roşii 2 roşii mici 2-3 căţei de usturoi 350 g creveţi decorticaţi sau carne de crab 800 ml supă de legume 70 g bulgur (grâu decorticat şi spart) 1 ardei iute mic 200 ml […]
Supa cu taitei de orez, cocos si creveti
Supa cu taitei de orez, cocos si creveti din: tăiţei de orez Thai, pastă de curry roşu Thai, lapte de cocos, creveţi, ceapa, ardei rosu, coaja si suc de limeta, sos de peste, zahar pudra, coriandru. Ingrediente: 60 g tăiţei de orez Thai 1 lingură cu pastă de curry roşu Thai 400 ml lapte de cocos 100 g creveţi fierţi, […]
Pofta buna!