Supa cu creveti si verdeata

Printeaza

Supa cu creveti si verdeata din: patrunjel, ceapa, unt, faina, vin alb, smantana, zahar, piper, sare, creveti, busuioc, arpagic, asmatui, baza pentru supe.

 

Ingrediente:

  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ceapa
  • 3 linguri unt
  • 2 linguri faina
  • 100 ml vin alb dulce
  • 100 g smantana
  • zahar
  • sare
  • piper
  • 250 g creveti
  • 1 legatura busuioc
  • 1 legatura arpagic
  • 1 legatra asmatui
  • 800 ml baza pentru supe

 

Mod de preparare:

Verdeturile se spala, se scutura de apa si se toaca, nu foarte fin, pastrandu-se cateva tulpini pentru ornat.

Ceapa se curata de coaja, se taie cubulete si se glaseaza in 2 linguri de unt fierbinte.

Se presara faina si se mai lasa la rumenit 1 minut, amestecand continuu.

Se stinge cu vin si cu supa si se mai fierbe usor 3 minute.

Se adauga verdeturile taiate si se mai lasa 2-3 minute pe foc sa fiarba acoperit.

Supa se paseaza, se adauga smantana si se condimenteaza cu sare, piper si putin zahar.

Crevetii se prajesc, pe o parte si pe cealalta, in restul de unt, timp de 2-3 minute.

Inainte de servire, supa se transforma in spuma cu ajutorul mixerului, se toarna in boluri, se adauga crevetii si se garniseste cu verdeata pastrata pentru decorare.

Supa cu creveti si verdeata

Supa_cu_creveti_si_verdeata

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Vreau sa gust si eu din supa asta 🙂 Sa-mi trimiti o portie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.