Supă de creveţi

Printeaza

Supa de creveti din: creveti, ceapa, morcov, cartof, ardei iute, ardei gras, vin, rom, smantnan, ulei si sare.

 

Ingrediente:

  • 300 g creveti decorticati
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 cartof dulce
  • 2 ardei iuti
  • 1 ardei gras rosu
  • 50 ml vin alb
  • 30 ml rom
  • 200 ml smantana de gatit
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Căleşte creveţii în ulei încins (păstrează şase bucăţi pentru decor).

Când s-au rumenit, scoate-i pe o farfurie şi îndepărtează codiţele, în uleiul rămas, căleşte ceapa tăiată solzişori, apoi morcovul ras, ar­deiul gras tăiat în cuburi şi ardeii iuţi.

Căleşte puţin şi scoate ardeii iuţi. Stinge totul cu vin şi rom. Acoperă şi lasă să fiarbă zece minute.

Adaugă cartoful dulce (sau unul obişnuit) cu­răţat şi tăiat în cubuleţe potrivit de mari.

Acoperă cu apă şi adaugă un praf de sare. Lasă să fiarbă vreo 20 de minute. Strecoară şi păstrează zeama.

Pasează totul cu un blenderşi adaugă smântână puţin câte pojţin. Diluează cu zeama rămasă, potriveste de sare şi dă totul într-un clocot.

Serveşte supa cu verdeaţă proaspăt tocată, un crevete fript pe grătar şi o bucată de ardei iute.

 

Supă de creveţi

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • supa de creveti cu smantana
  • supa cu creveti

2 comentarii

  1. O singura data am mancat supa de creveti si a fost delicioasa!

  2. Si mie imi place supa de creveti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.