Supă cu afumătură şi ficat
PrinteazaO reteta gustoasa de supa cu: ficat de porc, cartofi, ceapa, ulei, costita afumata, smantana, patrunjel, sare, piper.
- 2 l apă
- 250g ficat de porc
- 500g cartofi
- 1 ceapa
- 50g ulei
- 150g costiţă afumata
- 200ml smântână sau iaurt
- 1 leg. pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi puneţi-i la fiert în apă cu sare, întregi. Scurgeţi-i când sunt moi (păstraţi apa în care au fiert) şi pisaţi-i pentru a obţine un piure fin. Adăugaţi în el apa de fierbere pentru a obţine o supă-cremă.
Căliţi ceapa curăţată şi tocată mărunt în puţin ulei. Adăugaţi ficatul şi costiţa, tăiate mărunt şi ţineţi vasul la foc iute. Turnaţi amestecul în oala cu crema de cartofi. Adăugaţi sare şi piper, după gust, şi lăsaţi să fiarbă încet, încă 10 minute. Serviţi cu pătrunjel tocat mărunt.
Supă cu afumătură şi ficat
Pofta buna!