Supa cu agrise, telina si patrunjel
PrinteazaSupa cu agrise, telina si patrunjel din: agrişe, ceapa, morocov, telina, rădăcină de pătrunjel, orez, smantana, ou, unt, pătrunjel verdesare.
Ingrediente:
- 250 g agrişe
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 bucăţică de ţelină
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 lingură orez
- 100 g smântână
- 1 ou
- 25 g unt
- 1/2 legătură pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Cureţi agrişele şi le speli. Procedezi la fel şi cu legumele, apoile tai cubuleţe, le pui în 1,5 l apă sărată şi le fierbi, iei spuma de câteva ori, pentru ca supa să fie clară.
După 15 minute, pui orezul spălat. Când toate ingredientele sunt fierte, iei vasul de pe foc şi adaugi smântână frecată cu untul şi cu gălbenuşul, după care potriveşti gustul de sare şi adaugi pătrunjelul verde tăiat mărunt. Mai laşi să dea un clocot, apoi iei oala de pe foc.
Supa cu agrise, telina si patrunjel
Pofta buna!