Supa cu broccoli si cascaval
PrinteazaSupa cu broccoli si cascaval din: broccoli, ceapa, unt, cascaval, sare, piper, piper, nucsoara, smantana, ulei, paine.
Ingrediente :
- 500 g broccoli
- 2 cepe
- 1-2 linguri unt
- 3/4 l zeama concentrata de legume
- 200 g cascaval
- sare
- piper macinat
- 1 varf de cutit piper de Cayenne
- 1 varf de cutit nucsoara
- 1/2 pahar smantana
- 2-3 linguri ulei de masline
- 2 felii de paine
- 1 legatura codite de ceapa verde
Mod de preparare:
Se aleg buchetelele de broccoli, se spala si se taie marunt.Cepele curatate se toaca si se calesc in untul incins, pana ce devin sticloase.
Se pune deoparte 1/3 din cantitatea de broccoli, restul se dunstuieste impreuna cu ceapa, se toarna deasupra zeama de legume si se lasa sa fiarba incet 15-20 de minute.
Se incorporeaza cascavalul ras si se da intr-un clocot, dupa care se maruntesc toate in mixer.Se mai pune o data supa pe foc, se adauga restul de broccoli si se mai lasa sa fiarba incet, 6-8 minute.
Se gusta de sare, piper si nucsoara si se introduce si smantana.Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajeste in el painea taiata cubulete.
Supa se serveste calda, cu crutoane si codite de ceapa verde taiate marunt.
Pofta buna!