Supă cu broccoli
PrinteazaO reteta delicioasa de supa cu: tortellini cu spanac, broccoli, rosii galbene, telina, morcov, ardei capia, praz, ulei, frunza de dafin, sare, piper, smantana, suc de lamie, patrunjel.
- 300 g tortellini cu spanac
- 500 g broccoli
- 4 roşii galbene
- o felie de ţelină
- un morcov
- un ardei iute
- doi ardei capia
- praz
- 100 ml ulei de floarea-soarelui
- o frunză de dafin
- sare
- piper
- smântână
- suc de lămâie
- pătrunjel
Mod de preparare:
Prazul se curăţă, se spală, se taie rondele subţiri şi se pune într-un castron. Ardeii capia şi ardeiul iute se spală, se curăţă de seminţe şi se pun lângă jumătate de fir de praz.
Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se aşază lângă legumele tocate.
Broccoli se rupe în bucheţele mai mici, se spală şi se lasă într-un castron. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă legumele tăiate şi cele rase şi se călesc până se înmoaie. Se pun la fiert trei litri de apă şi legumele călite, se adaugă sare şi piper după gust şi bucheţelele de broccoli.Se lasă să fiarbă la foc mediu până ce broccoli s-a înmuiat, se adaugă tortellini şi roşiile date pe râzătoare.
Se pune frunza de dafin, se fierbe totul 10 minute la foc mic, ca să nu se sfărâme tortellini, şi se presară pătrunjel tocat.
Supă cu broccoli
Pofta buna!