Supa cu carne de miel si orz
PrinteazaSupa cu carne de miel si orz din: ulei, carne de miel, ceapa, morcovi, praz, telina apio, cimbru, dafin, varza, pastarnac, orz, supa de legume si patrunjel.
- 1 lingura de ulei, plus extra pentru legume
- 1 kg carne grasa de miel (spata sau pulpa), taiata in cuburi mari
- 1 ceapa, tocata
- 2 morcovi, tocati grosier
- 1 fir de praz, tocat
- 2 tulpini de telina Apio, tocate
- 3 fire de cimbru
- 1 frunza de dafin
- 1 varza alba mica, tocata grosier
- 300 g de napi sau de pastarnaci, taiati in cuburi de aceeasi dimensiune cu morcovii
- 200 g de orz cu bob rotund sau lung
- 2 l supa de legume
- 1 mana mare de patrunjel, tocat
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 160C. Incalzeste uleiul intr-o cratita ce poate fi data la cuptor si rumeneste mieul – in transe, daca e nevoie. Scoate-l pe o farfurie cu ajutorul unei spumiere.
Adauga un strop de ulei in vas si pune in el ceapa, morcovii, prazul, telina Apio, cimbrul si frunza de dafin. Lasa-le pe foc 5 minute, pana legumele incep sa se inmoaie.
Amestecand, adauga varza, napii si orzul, apoi transfera carnea la loc. Toarna supa, asezoneaza cu putin sare si mult piper.
Adu totul la punctul de fierbere, apoi acopera vasul cu un capac si muta-l in cuptor timp de 1 ora si jumatate, pentru ca mielul si orzul sa devina fragede, iar legumele sa se inmoaie.
Presara patrunjel deasupra si imparte mancarea in boluri.
Supa cu carne de miel si orz
Pofta buna!