Supa cu carne de oaie si legume
PrinteazaSupa cu carne de oaie si legume din: carne de oaie, morcovi, patrunjel radacina, ceapa, cartof, radacina de telina, ardei iute, crema de ardei, sare, piper si cartofi.
- 1 kg carne de oaie
- 1 kg morcovi
- 250 g patrunjel radacina
- 1 ceapa
- 1 cartof
- 1 telina radacina
- 1 pastarnac
- 1 ardei iute mic
- 1 lingura crema de ardei dulce sau iute
- sare
- piper boabe
- 500 g cartofi pentru supa
Mod de preparare:
Speli carnea şi o pui la fiert în apă rece. îndepărtezi spuma formată, eventual schimbi apa. Când carnea este pe jumătate fiartă, adaugi zarzavaturile curăţate, spălate şi tăiate în patru. Laşi să fiarbă la foc mic să rămână supa limpede.
Când carnea de oaie şi zarzavaturile sunt fierte, strecori supa în alt vas, apoi zarzavatul din supă îl tai cubuleţe şi carnea la fel.
Cartofii pentru supă îi tai tot cubuleţe. Pui supa la fiert cu cartofii tăiaţi cubuleţe, iar când cartofii sunt aproape fierţi, pui zarzavaturile, carnea şi 1 linguriţă de cremă de ardei dulce sau iute. Laşi să fiarbă totul până când sunt fierţi cartofii. Serveşti supa caldă cu ardei muraţi sau cruzi.
Supa cu carne de oaie si legume
Pofta buna!