Supa cu cartofi si fasole alba
PrinteazaSupa cu cartofi si fasole alba din: cartofi, fasole, zarzavat, paine, unt, sare.
- 4 cartofi
- 200 g fasole alba
- zarzavat de supa
- piine prajita
- unt
- sare
Mod de preparare:
Se pune fasolea sa fiarba intr-o oala cu apa rece, atit cit s-o acopere. Dupa ce a fiert 10-15 min., se scurge apa si se pune din nou fasolea la fiert cu alta apa.
Se varsa si a doua si a treia apa. In a patra apa (1,5 l) se lasa sa fiarba pina se inmoaie. Procedind astfel, fasolea nu mai este daunatoare persoanelor suferinde.
Cind fasolea este pe jumatate fiarta, se adauga zarzavatul de supa taiat in patru. Dupa ce s-a fiert, zarzavatul se strecoara si se adauga cartofii taiati.
Se lasa sa fiarba 20-30 min, apoi se dau fasolea si cartofii prin sita.
Pofta buna!