Supa cu ceapa si cartofi
PrinteazaSupa cu ceapa si cartofi din: unt, ceapa, cartofi, sare, piper, cimbru, dafin, smantana.
- 1 linguriţa cu unt
- 3 fire de ceapă verde tăiată în rondele mici
- 1 ceapă mijlocie, tăiată felii
- 5 cartofi, curăţaţi şi tăiaţi în bucăţele
- sare si piper, după gust
- cimbru uscat maghiran uscat
- 1 frunză de dafin
- 5 căni cu supă de pui
- 1/2 ceaşcă cu smântână
Mod de preparare:
Intr-o oală mare topeşte untul la foc mic. Adaugă ceapa verde şi ceapa mijlocie şi lasă-le să se călească timp de 10 minute.
Adaugă cartofii, sarea, piperul, cimbrul, maghiranul şi frunza de dafin, lăsând totul pe foc, în oala acoperită, încă 15 minute. Adaugă apoi supa de pui, micşorează focul şi lasă să fiarbă 30 de minute.
După ce s-a răcit, adaugă smântână şi serveşte.
Pofta buna!