Supa cu ceapa si lapte
PrinteazaSupa cu ceapa si lapte din: ceapa, unt, zahar, paine, lapte, sare, piper.
- 5 cepe mari
- 2 linguri cu unt
- 1 lingură cu zahăr
- 6 felii de pâine
- 1 l lapte nefiert
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Curăţaţi cepele, tăiaţi-le în doua şi opăriţi-le 2-3 min cu apă clocotită, apoi scurgeţi-le şi tăiaţi-le peştişori. Căliţi-le cu 1 lingură cu unt pe foc mic până se înmoaie.
Puneţi apoi laptele câte puţin peste ceapă care-l absoarbe, mărindu-si volumul. După 10 min, adăugaţi tot laptele, săraţi şi îndulciţi cu 1 lingură cu zahăr, fierbeţi încet 15 min.
Rumeniţi feliile de pâine în unt, aşezaţi-le în farfurii, turnaţi supa, condimentaţi cu piper măcinat. Serviţi imediat.
Pofta buna!