Supa cu ciuperci si crutoane de ciabatta
PrinteazaSupa cu ciuperci si crutoane de ciabatta din: ciuperci, ulei, ceapa, telina, usturoi, pasta de tomate, ciabatta, patrunjel, sare, piper, oua, smantana.
- 500 g hribi sau alte ciuperci de pădure
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă
- 3 tulpini de ţelină
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură pastă de tomate
- 8 felii subţiri de ciabatta
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
- piper negru măcinat
- 1 gălbenuş
- 2 linguri smântână
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, usturoiul şi ciupercile şi se spală.
Se toacă mărunt ceapa, se zdrobeşte usturoiul, iar ciupercile şi tulpinile de ţelină se taie în felioare.
Intr-o oală mare, se încing 2 linguri de ulei şi se căleşte ceapa tocată şi tulpinile de ţelină. Când ceapa a devenit translucidă, se adaugă usturoiul tocat şi feliile de ciuperci şi se călesc împreună 5 minute.
Se stinge cu 1 litru de apă clocotită şi se adaugă pasta de tomate. Se lasă să fiarbă 10 minute.
Intre timp, se ung feliile de ciabatta pe ambele părţi cu ulei de măsline şi se taie în cubuleţe, după care se prăjesc în cuptor, pentru 10 min., întorcând crutoanele pe toate părţile. Când supa este gata, se sărează şi se condimentează după gust.
Se bate gălbenuşul cu 2 linguri de smântână şi 2-3 linguri de supă. Se ia oala de pe foc şi se toarnă compoziţia, amestecând bine. Se presară verdeaţa şi se serveşte supa fierbinte, cu crutoanele de ciabatta.
Pofta buna!