Supa cu ciuperci si crutoane de ciabatta

Printeaza

Supa cu ciuperci si crutoane de ciabatta din: ciuperci, ulei, ceapa, telina, usturoi, pasta de tomate, ciabatta, patrunjel, sare, piper, oua, smantana.

Ingrediente:Supa cu ciuperci si crutoane de ciabatta

  • 500 g hribi sau alte ciuperci de pădure
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 3 tulpini de ţelină
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 8 felii subţiri de ciabatta
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri smântână

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa, usturoiul şi ciupercile şi se spală.

Se toacă mărunt ceapa, se zdrobeşte usturoiul, iar ciupercile şi tulpinile de ţelină se taie în felioare.

Intr-o oală mare, se încing 2 linguri de ulei şi se căleşte ceapa tocată şi tulpinile de ţelină. Când ceapa a devenit translucidă, se adaugă usturoiul tocat şi feliile de ciuperci şi se călesc împreună 5 minute.

Se stinge cu 1 litru de apă clocotită şi se adaugă pasta de tomate. Se lasă să fiarbă 10 minute.

Intre timp, se ung feliile de ciabatta pe ambele părţi cu ulei de măsline şi se taie în cubuleţe, după care se prăjesc în cuptor, pentru 10 min., întorcând crutoanele pe toate părţile. Când supa este gata, se sărează şi se condimentează după gust.

Se bate gălbenuşul cu 2 linguri de smântână şi 2-3 linguri de supă. Se ia oala de pe foc şi se toarnă compoziţia, amestecând bine. Se presară verdeaţa şi se serveşte supa fierbinte, cu crutoanele de ciabatta.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.