Supa cu crutoane
PrinteazaSupa cu crutoane din: pui, ceapa, dovlecel, pastarnac, telina, ardei gras, marar, paine, unt, boia.
- 1 kg aripi de pui
- 1 ceapă
- 1 dovlecel
- 1 păstârnac
- 1 ţelină
- 1 ardei gras
- 1 legătură mărar
Pentru crutoane:
- 5-6 felii de pâine
- 2 linguri unt
- 1/2 linguriţă boia
Mod de preparare:
Cureţi bine aripile de pui. Le tai în două şi le pui la fiert în apă cu un praf de sare. Aduni spuma, ori de câte ori este nevoie.
Adaugi ceapa tocată mărunt, ţelina şi păstârnacul tăiate cubuleţe. Mai laşi 30 de minute la foc mic, apoi adaugi dovlecelul tăiat cubuleţe şi ardeiul gras, tăiat fâşii.
După ce supa a dat în câteva clocote, potriveşti gustul de sare şi aromatizezi cu mărar tocat.
Ungi feliile de pâine cu unt frecat cu boia, le tai în cubuleţe şi le rumeneşti în cuptor. Serveşti supa cu aceste crutoane.
Supa cu crutoane
Pofta buna!